مقدمه
امروزه دوربینهای مدار بسته نقش بسیار مهمی در زندگی و کسب و کارها دارند ، به طوری که تقریبا در همه شرکتها ، کارخانه جات و مغازه ها از آن ها برای امنیت بیشتر استفاده میشود . دوربینهای مداربسته در دو نوع موجود هستند یکی دوربین مداربسته تحت شبکه و دیگری دوربین مداربسته توربو اچ دی .دوربینهای مداربسته سالیان سال است که در ادارات و کارخانهها مورد استفاده قرار میگیرد و امنیت آنها را برقرار میکنند . در ادامه بیشتر با این دو مدل از دوربین مداربسته آشنا میشوید .در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
انواع دوربین مداربسته:
امروزه با پیشرفت تکنولوژی شاهد ساخته شدن مدلهای بینظیر از دوربین مداربسته هستیم که روز به روز به امکانات آنها اضافه میشود .
در گذشته دوربین های آنالوگ بسیار مورد استفاده قرار میگرفت اما با گذشت زمان دوربین های آنالوگ جای خود را به دوربینهای
توربو اچ دی و دوربین های تحت شبکه داد اند . امروزه کم تر کسی از دوربین های آنالوگ استفاده میکند .
دوربین مداربسته توربو اچ دی :
این مدل از دوربینهای مداربسته انتقال اطلاعات را با استفاده از کابل انجام میدهند . دوربین های توربو اچ دی بر بستر آنالوگ کار میکنند اما تصاویر بسیار با کیفیت تری را نسبت به دوربین های آنالوگ ثبت میکنند .
دوربین مداربسته تحت شبکه :
دوربین های مداربسته تحت شبکه بر خلاف دوربینهای توربو اچ دی که اطلاعات را از طریق کابل انتقال میدهند ، اطلاعات را بر روی پروتکل شبکه انتقال میدهد . این مدل از دوربینها تمامی تصاویر را در درون خود پردازش میکنند . این دوربین ها امروزه به لطف امنیت و کیفیت بالا در تصویر برداری توانسته اند جای دوربین های آنالوگ را در بازار بگیرند .
تفاوت قیمت دوربین های تحت شبکه:
دوربینهای مداربسته موجود در بازار از نظر قیمت با یکدیگر تفاوت زیادی دارند . دوربین های تحت شبکه به دلیل پیچیدگی در مدار خود از قیمت بالاتری نسبت به دوربین های توربو اچ دی برخوردار هستند . دوربین های توربو اچ دی به دلیل قیمت پایینی که دارند در کسب و کار های کوچک مورد استقبال زیادی قرار می گیرند ، در مقابل آن دوربین های تحت شبکه به دلیل قیمت بالاتر خود نسبت به دوربین های توربو اچ دی در کسب و کار های بزرگ مانند شرکت ها و کارخانه ها استفاده می شوند .
انواع دوربین مداربسته تحت شبکه:
دوربین های مداربسته تحت شبکه در چهار مدل و نوع مختلف ساخته می شوند .
دام:
این مدل از دوربین ها در فضا عادی بسته و دارای سقف کاربرد دارند ، جنس آن ها از فلز و یا پلاستیک است و وضوح تصویر متوسط دارند.
بولت :
از این مدل در فضای باز و بدون سقف استفاده می شود و لنز آن ها هم ثابت و هم متحرک است .
باکس :
این مدل از دوربین های تحت شبکه هم برای فضای داخلی و هم خارجی مناسب است ولی برای استفاده در فضای خارجی باید برای آن کاور و یا باکس در نظر گرفت ، این دوربین ها لنز ندارند و باید مطابق فضایی که می خواهیم در آن از این دوربین ها استفاده کنیم برای
آن ها لنز تهیه نمود .
مینیاتوری:
این مدل به عنوان دوربین مخفی مورد استفاده قرار می گیرد و برای استفاده در فضا های کوچک مناسب است .
سیستم تحت شبکه به چه صورت کار می کند :
در سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه ارتباط هر قسمت از این دوربین ها با استفاده از شبکه های کامپیوتری انجام می شود . هر یک از دوربین ها دارای یک سیستم عامل کوچک هستند که به آن ها امکان ورود به سیستم شبکه را می دهد . تجهیزات ضبط نیز به صورت مستقل عمل می کنند و تصاویر را در هارد ذخیره می کنند .
چرا دوربین های مداربسته گران تر است؟
این نوع از دوربین های مداربسته دارای سیستم عامل داخلی هستند که به آن ها امکان اتصال به شبکه را می دهد . در واقع در درون هریک از این دوربین ها یک کامپیوتر کوچک قرار دارد که سیستم عامل بر روی آن نصب شده است ، علت گرانی این مدل از دوربین های مداربسته نیز همین کامپیوتر کوچک است .
چه زمانی از دوربین مداربسته تحت شبکه استفاده کنیم؟
همان طور که در بالا گفته شد دوربین مداربسته تحت شبکه نسبت به مدل های دیگر قیمت بیشتری دارد ، اما اگر قیمت برای شما چندان اهمیت ندارد به شما پیشنهاد می کنیم که از این دوربین ها استفاده کنید . این دوربین ها به دلیل امنیت بالا و وضوح کیفیتی که دارند همیشه مورد توجه بسیاری از افراد قرار می گیرند .
این مدل از دوربین های مداربسته امکانات جذابی مانند امکان به روز رسانی نرم افزار ، هوشمندی ، امکان ذخیره تصاویر ، دسترسی به تنظیمات دوربین ، قابلیت پردازش تصاویر و….. را به کاربر می دهد که در نوع خود امکانات بسیار کاربردی است .
نرم افزار مورد نیاز برای دوربین تحت شبکه :
این مدل از دوربین ها بسته به نوع کارایی و برند به نرم افزار نیاز دارند البته نا گفته نماند که بعضی از مدل های این دوربین ها نیز به نرم افزار احتیاجی ندارند . اما به طور معمول به همراه هر یک از دوربین های تحت شبکه نرم افزاری جهت پیکربندی و یا کنترل از راه دور این دوربین ها عرضه می شود .
مطلب آخر:
از زمان ورود این مدل از دوربین های مداربسته به ایران سالیان زیادی می گذرد اما دوربین مداربسته تحت شبکه در ابتدا به صورت آنالوگ وجود داشتند که با گذر زمان به شکل دوربین های امروزی درآمدند . سیر به وجود آمدن و تکامل سیستمهای نظارت تصویری تحت شبکه بسیار جذاب و در عین حال دست خوش تغییرات شگرف در عرصه سیستمهای نظارت تصویری تحت شبکه بوده است. دوربین مداربسته تحت شبکه دارای آیتم ها و آپشن های متعددی می باشد. که متناسب با شرایط مکانی و نوع سوژه باید این آپشن ها رعایت شوند .
خدمات مرتبط :
مقالات مرتبط :